שאלות ותשובות
באילו חומרים פעילים משתמשים לעור בוגר?
ככל שהעור מזדקן, הגנים האחראים ליצירת החלבונים שמגנים עלינו מתהליך ההזדקנות מפסיקים בהדרגה להשפיע, חל אובדן של ברק ולחות ומתחילים להופיע קמטים וקמטוטים לכן מומלץ להחדיר לעור את הויטמינים והמינרלים החסרים לו, המסייעים לו להראות חיוני ומלא לחות. להלן העיקריים שבניהם :
ויטמין A – רטינול
הוויטמין החשוב יותר ובעל ההשפעה הגדולה ביותר לטיפול ב – "אנטי אייג`ינג". מעודד תאים לתפקוד בריא ולייצור קולגן ואלסטין ויש לו השפעה טובה על המוצקות (טונוס) והלחות של העור.
ויטמין C
נוגד חמצון ודלקות. מעניק לעור לחות והחשוב ביותר: מעודד ייצור קולגן בעור.
ויטמין E
נוגד חמצון וחומר המסייע לעור לשמור על לחותו ולמנוע איבוד מים.
- ויטמין B3
מסייע בחידוש הקולגן בדרמיס ומסייע בשיפור מצבו של העור היבש.
- חומצות הידרוקסיות
חומצה גליקולית, חומצה לקטית, חומצה ציטרית, חומצה מאלית ועוד. הגורמות לקילוף של השכבה הקרנית, התחדשות התאים באפידרמיס ותוספת לחות לעור.
- פפטידים
הפפטידים מיועדים לחידוש העור מעודדים ייצור קולגן,ממצקים,מעכבים ומשפרים מראה של קמטים.
- DMAE – Dimethyl Amino Ethanol
אנטי-אוקסידנט המצוי בשפע בדגים. מומלץ לשלבו עם אנטי-אוקסידנטים אחרים וחומרי הזנה על מנת לשפר מראה של העור הנפול.
- חומצה היאלרונית
ידועה ביכולתה להחזיק מים עד פי מאות ממשקלה. מסייעת בשמירת מוצקות ולחות העור.
- קולוסטרום
החלב המופק על ידי מניקות בימים הראשונים מיד לאחר הלידה. הקולוסטרום סמיך יותר מחלב רגיל, בעל גוון צהבהב מעט, ועשיר יותר בנוגדנים ובחומרים תזונתיים. ממריץ את קצב התחדשות של רקמות העור בגוף.
- לציטין
מולקולה שומנית המשמשת בקוסמטיקה כחומר המשקם את קרומי התאים ומסייע לשמר את לחות ורכות העור.החומר חיוני לעור ומיטיב במיוחד עם העור הבוגר היבש והסדוק.
- אוריאה
מרכיב חשוב במוצרי הקוסמטיקה המיועדים ללחח את העור. השימוש באוריאה מגביר את יכולתו של העור להשתקם ומגביר את המיום של העור.
האם מותר למרוח לק ללקוחה שסובלת מפטרת בציפורניים?
יש להסביר ללקוחה שבזמן הטיפול בפטרת אין למרוח לק !! יש למרוח אך ורק את התכשירים המטפלים במיגור הפטרת. לקארט קוסמטיקס מגוון תכשירים פרא רפואיים המיועדים לטיפול ביתי יומיומי המסייעים להחלמת הציפורן כגון: נוזל טיפולי לציפורניים מסדרת "Feeto Therapy" וערכת פטרת הכוללת: סבון טיפולי לכף הרגל, נוזל ציפורניים, קרם לציפורניים ופלסטר נצמד. במקרים קשים במיוחד ניתן לשלב בטיפול נוזל טיפולי לציפורן מסדרת Feeto Therapy, אותו מורחים מדי בוקר למשך שעות היום, ואת הערכה לפטרת, לשימוש מדי ערב למשך כל הלילה. אם מדובר באירוע חגיגי במיוחד ניתן למרוח את הלק באופן חד פעמי ! ולהסיר מיד לאחר האירוע.
האם ניתן לתקן את נזקי השמש?
אנחנו מתחילים להזדקן ברגע שאנחנו נולדים. עד גיל 20 שינויי ההזדקנות הם במגמה של צמיחה והתפתחות. מגיל 20 לערך מתהפכת המגמה ומתחילים תהליכי ההזדקנות הטבעיים של נסיגה, המושפעים מגורמים חיצוניים בעיקר מקרינת ה- UV.
האם שתייה מרובה של מים עוזרת למנוע עור יבש?
שתייה מרובה של מים חיונית מאד ואף תורמת לבריאותו ותפקודו הכללי אך הם לא המפתח לעור יפה יותר ואיננה משפרת את לחות העור ואינה מטפלת בעור יבש. תופעת העור היבש אינה תוצאה של חוסר מים, אלא תוצאה של חוסר מים בתאי העור – השכבה העמוקה יותר של העור מזינה את השכבה ה – אפידרמית וזו מזינה את השכבה החיצונית ביותר. המפתח לטיפול בעור יבש הוא שמירה מתמדת על לחותו: הוסיפו כל הזמן לחות לעור.
כיצד מסירים את שכבת העור העבה והגס ללא שימוש במכשור פולשני במכון?
קארט קוסמטיקס היא היצרנית והמשווקת המובילה בישראל בתחום מוצרי הפדיקור בכלל והפדיקור היבש בפרט, ונחשבת לפורצת דרך בתחום. ייחודיות השיטה באה לידי ביטוי בפיתוח וייצור מוצרים המיועדים לשיקום כף הרגל. תהליך השיקום מצריך עבודה משותפת הן של המטפל והן של המטופל: על המטפל להנחות את מטופל באופן מקצועי כיצד להמשיך את הטיפול בבית ועל המטופל להתמיד בטיפול בבית ולהיעזר בסבלנות ואורך רוח עד לגמר הטיפול. שיטת הסרת העור הקשה והגס נעשית באמצעות שימוש בחומרים פעילים הממיסים את העור כגון: מי הפילינג, או לחילופין ג`ל מי הפילינג – תכשירים אלו מיועדים לשימוש בכף לרגל בריאה בלבד: ללא סדקים מורחבים, פצעים ואסורים לשימוש בכף רגל סוכרתית. ניתן להיעזר במכונת השיוף על יד שיוף העור הקשה ברגל יבשה, לפני השימוש במי הפילינג או בג`ל מי הפילינג, תיווצר חדירות טובה יותר של החומרים הפעילים ובהתאם לכך התוצאות. ברגל שאינה בריאה ו/או ברגל סוכרתית יש להשתמש אך ורק בפילינג לכף רגל ובמוקופיל. להניח אותם כשהם עורבבו לתערובת אחידה, על כל כף הרגל, כולל אזור הציפורניים, למשך 10 דקות, לריכוך יסודי וכהכנה לטיפול הפדיקור. הסרת העור הקשה תעשה בעזרת מכונת שיוף או פצירה.
כיצד ניתן לטפל בפיגמנטציה?
היפר פיגמנטציה/ מלזמה/קלואזמה היא למעשה הצטברות של פיגמנט המלנין בשכבות העור השונות. נהוג לחלק את הכתמים החומים בעור לכתמים על רקע תורשתי וכתמים הנרכשים במהלך החיים (שמש וכד`) . כתמים חומים בעור נוצרים עקב הצטברות מקומית של מלנין. חומרי ההבהרה ישפיעו על קצב יצירת המלנין ועל המלנין הקיים ובמקביל חומרי הקילוף יעודדו התחדשות בשכבה הבזלית .הטיפול בפיגמנטציה מבוסס על שלושה עקרונות חשובים:
- קילוף עדין במטרה לעודד התחדשות תאים ולהגביר את יכולת ספיגת חומרי ההבהרה.
- פירוק מלנין קיים – אפידרמלי.
- 3 .עיכוב אנזים הטירוזינאז האחראי על ייצור המלנין.
כיצד ניתן למזער את הקמטים והקמטוטים באזור העיניים?
איזור העור סביב העיניים דק בהרבה, ורגיש יותר מהעור בשאר הפנים. רשת השרירים סביב העין אינה מוצקה ביותר ולכן היא חלשה, דבר המתבטא ברפיון העור טרם זמנו. באזור העניים לא קיימות בלוטות חלב דבר הגורם ליובש. באזור העיניים קיימת רשת צפופה של נימי דם, ושכבה מינימאלית של שומן תת עורי. אזור זה מאופיין גם בתנועתיות רבה של העיניים, מצמוץ והבעות פנים. כל אלה מקנים לאזור העיניים נטייה מוגברת לנפיחויות. כמו כן ,אזור העיניים הוא הראשון בו יופיעו סימני הגיל. להלן מס` המלצות לשמירת העור סביב העניים:
- הגנה מפני השמש: השמש היא הגורם העיקרי לנזקי העור. כיוון שאיזור העיניים הוא רגיש מאוד, מומלץ להגן עליו באמצעות הרכבת משקפי שמש. הקפידו למרוח קרם המיועד לאזור העניים לשעות היום והלילה. רצוי קרם / ג`ל / סרום במרקם עדין המותאם לדרגת חומציות Ph -7 השונה מזו של עור הפנים שעומדת על דרגת Ph 5.5 .
- להשתדל להימנע מהבעות פנים מרובות, קרי מצמוץ מוגזם העלול להזיק לאזור עדין זה . הבעות פנים מרובות משאירות את חותמם, אלו הן "רגליי העורב" אותם אנו מכירים בשמם הלועזי: CROWS FEET
- השתדלו להימנע מלגרות את איזור העיניים עם חומרים ותכשירים לא מתאימים -אלו עלולים לגרום לנפיחויות וכשאלו עוברות העור עלול להישאר נפול.
מדוע איזור העיניים ואיזור הצוואר רגישים יותר? ומדוע צריך קרמים מסוגים שונים?
עור העניים והצוואר נוטה להתקמטות ולהזדקנות מוקדמת ומחייב טיפוח. מומלץ לשמר את מה שיש, כדי לדחות ככל שניתן את הופעת סימני הגיל. שילוב של 2 גורמים מאיץ את הזדקנות עור הצוואר: העדר בלוטות חלב שמספקות שמנוניות ודלות שכבת השומן התת-עורית, התורמת להאצת רפיון העור ולהתקמטותו.
שילוב של 4 גורמים מאיץ את הזדקנות העור סביב העיניים:
- העדר בלוטות חלב שמספקות שמנוניות
- דק בהרבה, ורגיש יותר מהעור בשאר הפנים.
- צפיפות גדולה של נימי דם, ושכבת דקה ביותר ומינימאלית של שומן תת עורי הגורמים לאזור העיניים לנטייה מוגברת לנפיחויות.
- מצמוץ והבעות פנים המאיצות את סימני ההזדקנות
כל אלו הופכים את אזור העניין והצוואר לאזורים רגישים במיוחד ולאזורים הראשונים בהם ניכרים סימני הגיל .
טיפוח ביום לאזור העניים והצוואר: בדרך כלל, כל קרם שמורחים על הפנים, ניתן למרוח על הצוואר. במיוחד כשמדובר בצעירות, שמצב עורן טוב והן מסתפקות בתכשיר לחות שמכיל גם מסנן-קרינה. כשהעור בוגר ומראה סימני גיל, מומלץ קרם מיוחד או קרם עשיר המיוחד או סרום העונה על צורכי עור הצוואר והעיניים. הסרומים מכילים ריכוז גבוה של חומרי טיפוח בתוך נוזל שנספג היטב והם מיועדים למריחה מתחת לקרם.
טיפוח בלילה לאזור הצוואר והעיניים: הלילה הוא זמן הטיפוח האמיתי, שבו מערכות הגוף נחות ומאפשרות שיקום של נזקי היום. מה למרוח: כל קרם הזנה עשיר המתאים לאיזור העדין של העיניים והצוואר.
מהי ציפורן חודרנית? מדוע מתפתחת ציפורן חודרנית? כיצד היא נוצרת?
ציפורן חודרנית היא ציפורן שצומחת לתוך רקמת הבשר של האצבע, לרוב באזור הקצה הצדדי של האצבע. ציפורן חודרנית מתפתחת לרוב כתוצאה מפטרת הציפורן, לכן יש לטפל בפטרת מיד עם הופעתה כדי למנוע עיוותים כרוניים במבנה הציפורן. סיבות נוספות הן:
- גזירה לא נכונה של קצוות הציפורן, יש להקפיד לגזור את הציפורניים ישר בלבד, אין לגזור ולעגל את הקצוות.
- לחץ של הנעל על ציפורן בעלת מבנה מקומר, הגורם לדחיפת הציפורן כלפי פנים ואל תוך הבשר סביב הציפורן.
מהי ציפורן צהובה מאוד, שאינה נראית כפטרת?
ישנם גורמים שונים העלולים לגרום להצהבת הציפורניים ו/או להיווצרות כתמים צהובים:
כתמי ניקוטין הנוצרים עקב עישון סיגריות
כתמים צהובים הנוצרים עקב פגם במערכת הלימפתית
הצהבת הציפורניים (והשיניים) – עקב נטילת כמויות גדולות של חומרים אנטיביוטיים מקבוצת הטטרציקלינים
מהם חומרי הבהרה? וכיצד הם פועלים?
חומרי הבהרה הם חומרים המשפיעים על קצב יצירת המלנין ועל המלנין הקיים. צבע העור קשור בכמות הפיגמנט הנקרא מלנין. ישנם גורמים נוספים המשפיעים על צבע העור אך אלה בעלי השפעה מעטה, כמו ריכוז ההמוגלובין (ירידה ברמת ההמוגלובין גורמת למראה חיוור בעור הפנים) בדם וכמות הקרוטן בעור. המלנין הוא הפיגמנט האחראי לצבעי העור, השיער והעיניים, והוא נוצר בעומק האפידרמיס (שכבת העור החיצונית).השינוי בכמות המלנין תלוי בסיבות רבות ביניהן: חשיפה לשמש, השפעות תורשתיות, השפעות הורמונליות, תרופות, מגע עם חומרים כימיים וזיהומים בעור. חומרי ההבהרה גורמים לפירוק של המלנין ועיכוב האנזים טירוזינאז בשילוב עם חומרים מקלפים הממריצים את התחדשות השכבה הבזלית. חומרי ההבהרה המסייעים לטיפול בהיפר מלנין הם : חומצה אזלאית, אסטר c , חומצה קוג`ית חומצה אלפא ליפואית, ארבוטין (הידרכינון צמחי), הידרוכינון (רפואי) ותמצית ליקריץ.
עד איזה גיל אפשר לקבל אקנה?
האקנה היא מחלת עור דלקתית זיהומית ונפוצה של בלוטות החלב ובאזור זקיקי השיער. פעילות היתר של בלוטת החלב גורמת להפרשה של החלב המתעבה בפתח תעלת השיער, מתחמצן ויוצר את הקומודון – נקודות שחורות ולבנות ושל פצעונים לא דלקתיים. העור נעשה שמנוני , מבריק ומרקם העור הופך לגס יותר. הפרשה מוגברת של בלוטת החלב נוצרת כאשר מתרחשים שינויים הורמונאליים בגוף הממריצים את פעולת בלוטת החלב יתר על המידה . תופעה זו יכולה להתחיל בגיל 12-13 ולהמשיך עד גיל 25 או אצל נשים עד גיל 45.
האקנה היא מחלה בה מעורבים שלושה גורמים :
- הפרשה מוגברת של בלוטת החלב
- סתימה בזקיק השערה
- התרבות חריגה של חיידקים
הצורות השונות של האקנה :
- ראשים שחורים
סתימה של זקיק השערה בפקק שומני. כאשר הפקק מגיע אל פני העור הוא בא במגע עם האוויר, מתחמצן והופך לשחור.
- ראשים לבנים
ראש לבן שומני וסגור מופיע כבליטה קטנה, לבנה מתחת לעור. ברגע שלא מטפלים בנקודות הלבנות הם מתפתחות מתחת לעור, מותחות את דפנות זקיק השערה עד התפקעותן והחלב הלכוד ישפך אל רקמת העור. תהליך זה גורם להיווצרות תהליך דלקתי שיתבטא בפפולות אדומות – פירושו פצעון בליטה אדומה דלקתית
- פוסטולות
פצעון מוגלתי – זהו הסוג חמור של האקנה והוא מעיד על קיום של זיהום
- ציסטות
זהו השלב החמור ביותר בהתפתחות האקנה, מתאפיינת על ידי היווצרות של דלקות רבות עמוקות וחמורות הנראות כהתעבויות של העור וכאשר הן מתעבות ומתפתחות הן צוברות מוגלה ההופכת למורסה.הנגעים המודלקים החמורים והקשים משאירים צלקות עמוקות שנותנות לעור מראה של מהמורות מכתשיות.
- אקנה מטופל
מופיע בדרך כלל אצל בנות כתוצאה מטיפול אגרסיבי בנגעי האקנה. הבעיה הזו מתאפיינת בכך שכמעט שאין נקודות שחורות או לבנות בעור, אך יש הרבה נגעים דלקתיים הקשורים להתעסקות ולפתיחת גלדים.
- אקנה בזמן הריון
שינויים הורמונאליים בתקופת ה הריון עלולים לגרום להתפרצות של אקנה או להחריף אקנה קיים או לשפר את מצב האקנה הקיים.
- אקנה של "אמצע החיים"
בשנות ה- 40 ישנן נשים שהאיזון ההורמונלי מופר בעקבות כניסה לגיל המעבר או בשל הפסקת נטילת גלולות למניעת הריון ופצעונים מתחילים להופיע. גורמים נוספים: מצבי לחץ, מתח, שימוש בתרופות לא מתאימות ואף שימוש בתכשירי קוסמטיקה שומניים מדי עלולים לתרום להתפרצות ולהתפתחות של פצעונים.
- אקנה רוזצאה
מחלת עור הגורמת לאודם, לבצקת ולפצעונים מוגלתיים על הפנים. אינה דומה לאקנה רגיל, בסוג זה של אקנה אין נקודות שחורות או לבנות, האודם האופייני לו מופיע בדרך כלל במרכז הפנים ובשלבים מתקדמים יותר מתפשט לאזורי המצח, האף, הלחיים והסנטר. עם התקדמות המחלה מתרחבים כלי הדם ובאזור נוצרים פצעים מוגלתיים, עור שמנוני וקשקשת בעור הקרקפת.